ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Генасамблеї ООН 20 країн підписали проєкт "Репортерів без кордонів" щодо інформації та демократії

27.09.2019, 14:29
Фото - RSF
Фото - RSF

У Нью-Йорку на Генеральній асамблеї ООН 26 вересня 20 країн-членів організації підписали проєкт Міжнародного співробітництва з питань інформації та демократії, який ініціювала міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" (RSF). Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на сайт RSF.

Країни-підписанти: Австралія, Канада, Чилі, Коста-Ріка, Хорватія, Данія, Франція, Німеччина, Індія, Італія, Латвія, Литва, Ліван, Нідерланди, Норвегія, Південна Африка, Південна Корея, Сенегал, Туніс, Велика Британія.

В організації "Репортери без кордонів" стверджують, що підписання цієї угоди "відкриває шлях до впровадження демократичних гарантій для глобального інформаційного та комунікаційного простору в інтернеті".

"Міжнародне співробітництво з питань інформації та демократії" зобов'язує підписантів сприяти онлайн-доступу до новин та повідомлень, які створюються вільно і незалежно. Угода встановлює демократичні принципи, включно з політичним, ідеологічним та релігійним нейтралітетом для алгоритмів та прозорості в їхньому функціонуванні. А також зосереджується на відповідальності постачальників послуг в інтернеті за просування надійного контенту та плюралізму, щоб уникнути поточного "інформаційного хаосу".

У тексті угоди також вітається робота RSF щодо сприяння реалізації "Міжнародного співробітництва з питань інформації та демократії" через створення Інформаційно-демократичного форуму, що має запропонувати принципи, на яких може ґрунтуватися регулювання та саморегулювання. Це буде нова організація, керована громадянським суспільством. Коаліція незалежних організацій має відкрити форум у Парижі в середині листопада.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!