ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На фронті загинув журналіст Дмитро Рибаков, який став на захист України

21.07.2023, 17:33
Фото – фейсбук Дмитра Рибакова
Фото – фейсбук Дмитра Рибакова

На фронті загинув військовий, журналіст та історик Дмитро Рибаков. Про загибель воїна повідомив режисер та військовослужбовець Олег Сенцов у Facebook, пише “Історична правда”.

“Війна продовжується та забирає кращих серед нас. Діма "Репортер" дивував усіх, спочатку своїм кругозором, знанням, а потім відвагою та мужністю. Ти ніколи не знаєш, як поведе себе людина в бою: хтось скисне, а хтось буде битися як лев. Він бився як лев та загинув як герой. Друже, спочивай з миром! Далі доведеться працювати без тебе…” – написав Олег Сенцов.

Дмитро Рибаков до війни він працював редактором і медіаконсультантом у виданнях Chas.News, “Forbes Україна”, LB, “Українська правда”.

Також Дмитро Рибаков був кандидатом історичних наук, часто писав тексти на історичні теми. Для “Історичної правди” Дмитро написав статтю “Чому і як треба переписувати історію України”.

Після початку повномасштабного вторгнення Дмитро Рибаков став на захист України в складі 47 окремої механізованої бригади ЗСУ. 

Як розповів у коментарі ІМІ головний редактор Chas.News Андрій Фарисей, де до 2021 року працював Дмитро Рибаков, той часто зривав дедлайни, але його матеріали були варті того, щоб їх дочекатися. Він також повідомив, що в журналіста залишилися двоє дітей.

Як повідомила “Детектору медіа” дружина Дмитра Тетяна, він загинув на Запорізькому напрямку 18 липня.

За її словами, чоловік мобілізувався у ЗСУ за власним бажанням і прийняв присягу 1 вересня 2022 року.

“Дмитро був на Запорізькому напрямку, вони з побратимами прийняли бій, ворожий дрон з гранатою вдарив в окоп по Дмитру, поранення не сумісні з життям. Загинув 18.07”, - повідомила дружина захисника.

Дмитро Рибаков народився в Азербайджані. Вивчав історію в Одеському національному університеті ім. І.Мечникова, соціологію — в Яґеллонському університеті у Кракові, а також у Київській школі економіки.

За даними ІМІ, Дмитро Рибаков став 65-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії.

Liked the article?
Help us be even more cool!