ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На фронті загинув військовослужбовець, журналіст та комунікаційник Олександр Бондаренко

28.04.2023, 10:52
Фото – фейсбук Олександра Бондаренка
Фото – фейсбук Олександра Бондаренка

На фронті в боях з російськими окупантами загинув військовослужбовець, журналіст та комунікаційник Олександр Бондаренко. Про це в соцмережах повідомляють його колеги. 

Останній пост Олександра у фейсбук від 11 вересня 2022 року: “Десь у лісах під Харковом. Висуваємося далі”.

Як повідомили ІМІ побратими Олександра Бондаренка, він загинув 22 квітня 2023 року під час бою від пострілу снайпера біля селища Діброва Луганської області, служив у 112-й бригаді тероборони ЗСУ. Родичі загиблого військового, журналіста повідомлені.

За даними ІМІ, Олександр Бондаренко став 55-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії.

Видання “Бабель” опублікувало  коротку біографію журналіста.

Олександр Бондаренко – випускник Луганського національного університету за фахом “українська філологія”. Після закінчення навчання працював на Луганському кабельному телебаченні. Пізніше переїхав до Києва. 

Олександр працював на Громадському радіо, телеканалі “Перший національний”. Наприкінці 2005 року представляв телеканал у військово-тактичних змаганнях для журналістів “Один день в солдатах”. За допомогою цього проєкту влада хотіла популяризувати службу в армії. 

Із 2007 до 2011 року працював в Українській службі ВВС, де робив політичні новини, писав замітки й брав інтервʼю. Також працював на каналу UBR та “Україна” (робив новини – для програм “Події” і “Події тижня”).

Пʼять місяців, із січня по травень 2015-го, він працював головним редактором програми розслідувань “Інсайдер” на ICTV. 

Працював комунікаційником у компанії PlusOne, у 2018 році став керівником спецпроєктів у створеному компанією агентстві стратегічних комунікацій та управління репутацією RMA (Reputation Management Agency). У 2018 році він і група авторів випустили колективну монографію “Стратегічні комунікації в умовах гібридної війни: погляд від волонтера до дослідника”.

На початку 2020 року Бондаренко випустив блог “Три правила антикризових комунікацій для президента Зеленського”. У ньому він розповів про головні комунікаційні помилки президента після авіакатастрофи українського літака в Ірані. Поради на майбутнє були простими: Зеленський має бути чесним, швидко реагувати й готувати команду до форс-мажорів.

У 2020 році Бондаренко знову пішов навчатися – цього разу маркетингу та управління проєктами в Genesis IТ School.

На місцевих виборах 2020 року Бондаренко і його команда супроводжували партію “Голос” у Львові. 

Скрін з відео на ФБ-сторінці Олесі Корженевської

Фото скриншот з відео, викладеному на фейсбуці Olesia Korzhenevska

За даними ІМІ, Олександр Бондаренко став 55-м медійником, який загинув в Україні внаслідок російської збройної агресії. З них дев'ятеро – під час виконання журналістської діяльності, 46 загинули як учасники бойових дій або стали жертвами російських обстрілів не під час виконання журналістських обов'язків.

Liked the article?
Help us be even more cool!