ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На фронті поранено американську журналістку, яка служить у ЗСУ

24.02.2023, 11:26
Фото – Sarah Ashton-Cirillo / washingtonblade.com
Фото – Sarah Ashton-Cirillo / washingtonblade.com

На фронті на Донбасі під час російського обстрілу 23 лютого поранення отримала трансгендерна журналістка Сара Ештон-Сірілло, яка нині служить у Збройних силах України. Про це повідомляє американський ЛГБТ-ресурс The Washington Blade.

За словами Сари Ештон-Сірілло, уламки російського артилерійського снаряда влучили їй у голову та праву руку тоді, коли її підрозділ – 209 батальйон 113 бригади – перебував на лінії фронту.

“Цього ранку (23 лютого. – Ред.) мене поцілили. Мої рани – назавжди. Я втратила частину долоні та маю шрами на обличчі”, – написала вона на своїй Twitter-сторінці.

На відео, опублікованому Ештон-Сірілло, видно, як побратим бинтує їй руку. Поки Ештон-Сірілло говорить, чути віддалені вибухи. “Їм нас не вбити. Їм нас не скривдити. Перемога за нами. Начхати на це все. Чому? Бо ми – Україна, – каже журналістка. – Зрештою це на Путіна чекає смерть… а це – невисока ціна за звільнення й свободу. Слава Україні!” 

Перед тим як долучитися до ЗСУ, Ештон-Сірілло деякий час висвітлювала їхню роботу як журналістка. 

“Я хочу служити в цій боротьбі за свободу, боротьбі за волю, боротьбі за нас усіх”, – сказала вона Washington Blade у грудні минулого року, коли приїхала до Вашингтона, щоб від імені Міністерства оборони України обговорити з американськими посадовцями подальшу допомогу Україні.

У середу, 22 лютого, Ештон-Сірілло поділилася з виданням світлинами “з окопів”, де воюють вона та її підрозділ.

Liked the article?
Help us be even more cool!