ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Франкфуртському книжковому ярмарку стартує передпродаж книги Артема Шевченка про воєнну розвідку України

Фото – Facebook-сторінка Артема Шевченка
Фото – Facebook-сторінка Артема Шевченка

На Франкфуртському книжковому ярмарку стартує передпродаж книги "Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі" військового та журналіста Артема Шевченка. Книжка буде представлена на українському стенді ярмарку, на національній книжковій платформі Yakaboo.

Про це пише "Детектор медіа" з посиланням на видавництво, яке і надрукувало книгу.  

"Воєнна розвідка України" – це документальний часопис про найуспішніші бойові спеціальні операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України, які були проведені у 2022–2023 роках під час спротиву російській військовій агресії в трьох стихіях – у небі, на морі й на землі. В основу книги покладено чотири документальних фільми про спецоперації ГУР України, до яких був залучений сам автор.

Видання охоплює чотири основні розділи:

  • "Авіапрорив на "Азовсталь". Небо", який розповідає про повітряну операцію постачання вантажів і вивезення поранених з оточеного росіянами гарнізону захисників Маріуполя на металургійному заводі "Азовсталь"; 
  • "Битва за острів Зміїний. Море" про більш ніж чотиримісячну морську військову операцію повернення контролю над островом Зміїний у Чорному морі; 
  • "Харківський контрнаступ. Земля", у якому йдеться про найуспішнішу наступальну операцію української армії під час війни з Росією, проведену восени 2022 року; 
  • "Збиті льотчики Росії", у якому міститься історія повітряної битви з російською авіацією в українському небі, зізнання вісьмох полонених офіцерів, збитих льотчиків повітряно-космічних сил РФ.

"Книга "Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі" – це перша літературна спроба в жанрі документального репортажу розповісти про невідомі раніше деталі бойових операцій, історію та роль Головного управління розвідки Міноборони України у війні з Росією крізь призму власного сприйняття. Адже сьогодні воєнна розвідка України є однією з найпотужніших спецслужб у світі, а її спецоперації справді унікальні", – каже Артем Шевченко. 

Фото Детектор медіа

Передмову до книги, яка виходить як в українськомовній, так і в англомовній версії, написав начальник ГУР Міноборони України, генерал-лейтенант Кирило Буданов. 22 жовтня в межах Франкфуртського книжкового ярмарку відбудеться презентація книжки.

Артем Шевченко – військовослужбовець ЗСУ, офіцер Сил оборони і безпеки України, журналіст, документаліст, письменник. Сам безпосередньо брав участь у бойових діях на Київщині та Харківщині 2022 року. 

Liked the article?
Help us be even more cool!