ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Філіппінах затримали журналістку, що критикувала політику президента

29.03.2019, 10:48
Фото - CNN

29 березня на Філіппінах затримали відому журналістку Марію Ресса, яка критикувала президента країни Родріго Дутерте. Пізніше Ресса все ж була звільнена під заставу, повідомляє Радіо Свобода.

Журналістка була затримана після прибуття в аеропорт Маніли із закордонної поїздки. “Преса в цій країні зазнає нападів”, – сказала Ресса журналістам після звільнення.

Останніми місяцями Рессі та очолюваному нею сайту Rappler влада почала закидати правопорушення із кримінальною відповідальністю. Журналісти заявили про намір перешкодити їхній професійній діяльності. Адміністрація Дутерте заперечує будь-які посягання на свободу преси.

Серед звинувачень на адресу Rappler є буцімто порушення щодо правил іноземної власності цим ЗМІ.

У лютому Рессу вже затримували через позов бізнесмена щодо наклепу, але потім журналістка була звільнена під заставу.

Сайт Rappler серед іншого писав про масові вбивства підозрюваних у наркоторгівлі, ініційовані урядом Дутерте, що, на думку правозахисних організацій, може бути злочином проти людства. Дутерте назвав такі повідомлення "фальшивими" і припустив причетність до цього американської розвідки.

Дутерте також різко висловлювався на адресу інших ЗМІ, що його критикували, зокрема газету Philippine Daily Inquirer і телеканал ABS-CBN.

Liked the article?
Help us be even more cool!