ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проти Facebook подали позов через імовірне шпигування за допомогою відеокамери телефона

21.09.2020, 10:17
Фото – guide-high-tech.com
Фото – guide-high-tech.com

У США проти компанії Facebook позиваються через імовірне шпигування за користувачами додатка Instagram за допомогою відеокамери телефона, повідомляє "Голос Америки".

Позов до федерального суду Сан-Франциско 17 вересня подала жителька Нью-Джерсі Британі Кондиті. Вона вважає, що компанія свідомо використовувала камеру мобільного пристрою, коли люди користувалися застосунком Instagram, “щоб збирати вигідну та цінну інформацію про своїх користувачів, до якої компанія не могла отримати доступ в інший спосіб”.

“Отримавши надзвичайно приватні та інтимні персональні дані про своїх користувачів, зокрема в приватності їхніх помешкань, він (Facebook. – Ред.) спроможний збільшити свої прибутки від реклами, націлюючись на потреби користувачів більше, ніж будь-коли, – йдеться в позові. – Наприклад, [Facebook] може у реальному часі бачити, як користувачі реагують на рекламні повідомлення в Instagram, що забезпечує їх надзвичайно цінною інформацією для своїх рекламодавців”.

Улітку Facebook відкинув подібні звинувачення і переклав провину на несправність у системі, яку він наразі виправляє. У компанії заявили, що через несправність користувачі отримували неправдиві повідомлення проте, що Instagram користується камерою iPhone.

Інший позов проти Facebook цього літа подали через використання технології розпізнавання обличчя, щоб нелегально збирати біометричні дані. У межах мирової угоди компанія запропонувала позовнику 650 мільйонів доларів мирових.

Інформацію про новий позов компанія Facebook поки не прокоментувала.

Liked the article?
Help us be even more cool!