ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Донеччині затримали адміна телеграм-каналу, що "зливав" локації ЗСУ та поширював фейки

27.06.2023, 10:40
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України затримала на Донеччині адміністратора прокремлівського телеграм-каналу, який викладав локації Збройних сил України на східному фронті, та поширював фейки кремлівської пропаганди щодо суспільно-політичної ситуації в регіоні.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними спецслужби, мешканець Покровського району після початку повномасштабного вторгнення РФ створив власний телеграм-канал, на якому викладав електронні мапи з позначками місць базування та переміщення підрозділів ЗСУ на Авдіївському напрямку.

Як зазначає СБУ, відповідну інформацію він з власної ініціативи збирав під час виїздів на місцевість, де приховано фіксував локації українських захисників. Також він публікував відомості про наслідки російських повітряних ударів по території району. У цих повідомленнях він указував координати постраждалих українських об’єктів з прив’язуванням до місцевості.

Як встановила СБУ, серед основних користувачів інтернет-ресурсу були бойовики окупаційних угруповань і представники спецслужб РФ, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів до України, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України в умовах воєнного стану).

Наразі він перебуває під вартою, йому загрожує до восьми років ув'язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!