ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Донеччині жінка публікувала в телеграм-каналі переміщення української техніки – СБУ

Фото – СБУ
Фото – СБУ

СБУ затримала російську інформаторку, яка наводила удари по позиціях десантників ЗСУ під Бахмутом

Контррозвідка Служби безпеки затримала жительку прифронтової Костянтинівки, яка передавала окупантам інформацію про Сили оборони на Донеччині.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

"Фігурантка періодично публікувала на прокремлівських інтернет-ресурсах інформацію про переміщення українських захисників на Донеччині. Саме в такий спосіб російські спецслужби намагались отримували розвіддані. Для збору інформації ворожа поплічниця обходила місцевість та приховано спостерігала за переправленням військової техніки ЗСУ. Отримані відомості викладала у вигляді текстових повідомлень у проросійський телеграм-канал", – розповіли в СБУ.

Найбільше агресора цікавили дані про місця базування та напрямки руху українських військових, які залучені до контрнаступальних операцій у районі Бахмута.

Жінка передала окупантам координати тимчасової дислокації та руху десантних підрозділів ЗСУ в напрямку передової. Співробітники СБУ своєчасно з'ясували це та поінформували командування українських військ про можливі загрози з боку росіян.

Це дозволило провести комплексні заходи для убезпечення Сил оборони за вказаними локаціями. 

Під час обшуків у затриманої виявлено мобільний телефон з доказами її листування з окупантами. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та боєприпасів до України, рух, переміщення або розміщення ЗСУ. Жінка вже під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!