ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Донеччині вперше оголосили вирок за пропаганду війни

25.05.2020, 10:34
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

У Донецькій області вперше за роки збройного конфлікту на Донбасі оголошено вирок за пропаганду війни – жінці, яка в соціальній мережі "Вконтакте" закликала до зміни держкордону України. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прокуратуру області.

"За публічного обвинувачення прокуратури Донецької області Красноармійським міськрайонним судом винесено обвинувальний вирок жінці, яка визнана винною за ч. 1 ст. 110 ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України") та вперше за роки збройного конфлікту на Сході України – за ст. 436 ("Пропаганда війни") КК України", – йдеться в повідомленні.

Суд встановив, що впродовж 2015–2016 років 28-річна мешканка Покровська поширювала в соціальній мережі "Вконтакте" текстові дописи із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Крім того, у 2016 та 2018 роках зловмисниця поширювала через інтернет зображення із закликами до розв’язування воєнного конфлікту на Донбасі.

Її засуджено до трьох років та трьох місяців позбавлення волі з іспитовим строком один рік.

Liked the article?
Help us be even more cool!