ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Донеччині двоє інформаторів ФСБ передавали інформацію про особовий склад та техніку ЗСУ

Фото – Офіс генпрокурора
Фото – Офіс генпрокурора

Правоохоронці повідомили про підозру двом громадянам України в державній зраді: вони передавали інформацію про місця дислокації особового складу та техніки ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, у червні 2023 року співробітник ФСБ РФ завербував двох жителів області для підривної діяльності в Україні. 

Одна з них – жителька смт Курахівка. Вона передавала дані представнику спецслужб через свого родича – військовослужбовця одного з армійських корпусів ЗС РФ. У голосових повідомленнях вона розповідала про розміщення особового складу і техніки ЗСУ на території населеного пункту та в Покровському районі.

"Особливу увагу жінка приділяла інформації щодо розташування підприємств та інших споруд. Через деякий час майже по всіх надісланих підозрюваною локаціях були "прильоти", – зауважили в Офісі генпрокурора.

Ще один "інформатор" напряму відправляв розвідувальні дані через Telegram співробітнику ФСБ РФ. У текстових повідомленнях чоловік надсилав інформацію про місця дислокації українських військових та техніки, серед якої були реактивні системи залпового вогню, артилерії й танки. 

За це окупанти платили йому гроші.

Наразі підозрювані під вартою без права на заставу. 

Liked the article?
Help us be even more cool!