ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Донеччині газету "Провінція" закидали "коктейлями Молотова"

23.04.2014, 14:51

Уночі 22 квітня у місті Константинівка (Донецька область) невідомі закидали офіс місцевої газети “Провінція” пляшками з займистою речовиною, унаслідок чого виникла пожежа і пошкодила майно редакції. Про це ІМІ повідомив редактор “Провінції” редактор видання Михайло Разпутько.

За його словами, унаслідок пожежі згоріла одна кімната. В редакції в момент нападу нікого не було.

“Напад стався в 3.40, ми це побачили з записів з камер спостережень. У нас розбили два вікна в кабінети і кинули пляшки із запалювальною сумішшю. У одному кабінеті пляшка зайнялась. У іншому кабінеті пожежі не сталося. Нам пощастило, що вогонь не перекинувся в коридор, тобто це локально сталося. У кабінеті згорів комп'ютер, кімната повністю обвуглена”, - розповів редактор.

Також він додав, що редакція пов’язує напад з журналістською діяльністю.

“Редакція пов'язує це з професійною діяльністю. Ми вчора готували номер до випуску і зателефонував чоловік, який сказав, що якщо ви ще раз напишете про “Донецьку народну республіку”, нарікайте на себе. А щойно він був у нас в гостях, приніс свою лістівку для публікації в газеті. Ми познайомилися і він сказав, що вони не мають ніякого відношення до підпалу офісу”, - розповів Разпутько.

Крім того, він повідомив, що раніше на проросійському мітингу активісти закликали спалити “Провінцію”, не купувати газету.

“У нас тиражі впали на 2 тісячі, на мітінгах ті, хто виступають, закликають не купувати нашу газету, один закликав підпалити редакцію, а коли подивився на міліціонерів, що стояли поруч, зауважив, що треба паперову газету підпалити”, - зазначив редактор, додавши, що редакція намагається бути нейтральною.

Крім того, журналіст газети Володимир Березін змушений переховуватися через погози так званих тітушок.

Як розповіла ІМІ засновник газети Галина Разпутько, в його під'їзді мешкають активісти так званої “Донецької республіки”, які вже висловлювали агресію на його адресу. Тому Березін вимушений переховуватися.

За словами Разпутько, погрози Березіну розпочалися тоді, коли один з журналістів Володимир Аверін звинуватив Березіна у розповсюдженні антисепаратистських листівок.

Сам же Аверін, уточнила засновник газети, перейшов на бік сепаратистів.

“Коли на Донбасі почався цей підйом настроїв, Аверін перейшов на бік сепаратистів. Аверін не долюблював Березіна. Він стверджував, що Березін розклеював листівки з закликом повідомляти в СБУ про сепаратистів за винагороду. Проте я можу відповісти за кожну годину Березіна, що він робив. У нього фізично не було можливості розклеювати. У нас захворіла одна журналістка і Березін був завантажений роботою”, - розповіла Разпутько.

Фото: газети "Провінція"

 

Liked the article?
Help us be even more cool!