ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Донбасі журналісти вшанували пам'ять вбитого Ігоря Александрова

16.09.2016, 15:40

Сьогодні, 16 вересня, в день вшанування пам’яті всіх загиблих журналістів, у Слов’янську (Донецька область) віддали данину памʼяті колишньому директору місцевої телекомпанії “ТОР” Ігорю Александрову, який помер 2001 року від нападу під час виконання професійних обов'язків. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на Національну спілку журналістів України (НСЖУ).

Як наголосив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, який також відвідав могилу Александрова, однією з головних проблем в медіа України є безкарність за злочини проти журналістів.

“На жаль, доводиться констатувати, що професія журналіста залишається однією з найбільш небезпечних: щодня наші колеги ризикують життям, не тільки висвітлюючи події в гарячих точках, а й просто виконуючи свої професійні обв’язки, порушуючи актуальні та резонансні теми. Дуже багато українських журналістів постраждали з часів незалежності, були поранені і побиті, а дехто навіть позбавлений життя. Але жоден зі злочинів так і не був розкритий правоохоронними органами. Тому важливо нам, журналістській спільноті, солідаризуватися і разом відстоювати своє право на професію”, наголосив він.

Ветеран журналістики, член НСЖУ і упорядник місцевої Книги пам’яті Едуард Арутюнян розповів, що одній з вулиць Слов’янська присвоєно ім’я Ігоря Александрова. Крім цього, в парку є алея пам’яті журналіста. “Протягом багатьох років там садили нові дерева, тепер доглядаємо за ними, приходять журналісти, поливають. Незабаром в парку також буде зведено стелу пам’яті Александрова”, розповів Арутюнян.

Нагадаємо, Ігор Александров український тележурналіст. Загинув 7 лютого 2001 року від нападу під час виконання професійних обов'язків, коли працював головним редактором, керівником і телеведучим місцевої телерадіокомпанії ТОР в місті Слов'янську (Донецька область).

Невідомі нападники бейсбольними битами завдали Ігорю Александрову смертельних поранень. Він помер через кілька днів в лікарні, не приходячи до тями. Перед загибеллю він готував до ефіру матеріал про зв'язки керівництва Донецької області із криміналітетом. Головою Донецької обласної державної адміністрації в той час (1997–2002) був Віктор Янукович.

Офіційна версія від правоохоронних органів — “помилкове вбивство. Слідство не взяло до уваги факти про серію критичних виступів Ігоря Александрова в його телепрограмі “Без ретуші”, де колишні працівники донецького УБОЗу свідчили про корумпованість обласної міліції та її зв'язки з кримінальними колами.

22 серпня Президент Петро Порошенко посмертно нагородив Ігоря Александрова орденом.

Liked the article?
Help us be even more cool!