ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Дніпропетровщині викрили інтернет-агітаторів, які закликали до протестів на травневі

30.04.2020, 15:00
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України викрила трьох мешканців Дніпропетровщини, які в соціальних мережах поширювали заклики до протестних заходів на травневі свята через карантин.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

“Аналіз електронного листування зловмисників вказує на координацію їхніх дій мешканцями Російської Федерації. За задумом кураторів, розповсюдження фейкової інформації мало загострити соціально-політичну обстановку в державі через підбурювання населення до масових заворушень”, – ідеться в повідомленні. Кіберфахівці спецслужби виявили та деанонімізували фейкові облікові записи, що використовували для поширення закликів до порушення територіальної цілісності України. 

“Подальший аналіз контенту, який поширювали інтернет-агітатори, зафіксував також заклики до масових протестів, у першу чергу через проведення в Україні карантинних заходів”, – йдеться в повідомленні. 

Оперативники СБУ встановили, що одного з інтернет-агітаторів замовники з РФ примушували розміщувати інформацію із закликами до порушення територіальної цілісності нашої держави, погрожуючи депортацією матері, яка є трудовою мігранткою в Москві. 

Під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області правоохоронці провели обшуки та вилучили обладнання, яке використовували зловмисники. Одному з інтернет-агітаторів слідчі СБУ вже повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ, щодо інших відбуваються процесуальні дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!