ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Дніпропетровщині викрили інтернет-агітатора, що поширював антиукраїнські матеріали

14.02.2020, 11:44
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про блокування діяльності інтернет-агітатора, який поширював антиукраїнські матеріали в інтересах російських спецслужб. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Згідно з інформацією, мешканець міста Павлоград (Дніпропетровська область) періодично їздив до Росії в приватних справах, а під час чергової поїздки представники спецслужб країни його завербували.

“Після повернення додому за їх завданням чоловік розповсюджував через заборонені в Україні соціальні мережі матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності нашої держави. <…> Також агітатор планував розміщувати інформацію, спрямовану на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та дискредитацію органів державної влади. Вказівки пропагандист одержував через електронне листування від “куратора”, який представлявся співробітником так званої “МДБ ДНР”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої, які підтверджують протиправну діяльність. 

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу, вирішується питання щодо оголошення фігурантові про підозру, а також перевіряється версія щодо його причетності до мережі воєнної розвідки Росії. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Liked the article?
Help us be even more cool!