ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Дніпропетровщині викрили хакерів, які викрадали та продавали дані користувачів

28.09.2020, 13:15
Фото – fakty.ictv.ua
Фото – fakty.ictv.ua

Кіберполіція викрила двох мешканців Дніпропетровщини в несанкціонованому втручанні в роботу вебсайтів, викраденні та продажі конфіденційної інформації користувачів інтернету. 

Про це повідомляється на сайті Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Згідно з повідомленням, двоє 19-річних юнаків використовували шкідливе програмне забезпечення для викрадення реквізитів банківських карток, логінів та паролів від облікових записів користувачів інтернету. 

“Далі викрадені дані фігуранти формували в “бази” та продавали на хакерських форумах. Гроші за них отримували на електронні гаманці. База зловмисників містила конфіденційну інформацію понад мільйона громадян різних країн, зокрема громадян України”, – йдеться в повідомленні. 

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання фігурантів. Як речові докази вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, які використовувались у злочинній діяльності. Речові докази передано на відповідні експертизи. 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (“Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку”) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до шести років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Liked the article?
Help us be even more cool!