ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Дніпропетровщині затримали адміністратора антиукраїнських груп у соцмережах

14.07.2016, 12:14

У місті Кам'янське (колишній Дніпродзержинськ) на Дніпропетровщині співробітники Служби безпеки України затримали місцевого мешканця, який вів активну антиукраїнську пропаганду в російських соціальних мережах. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Правоохоронці встановили, що у 2015 році під час перебування в Росії йому запропонували “співпрацю” представники антиукраїнських структур, створених російськими спецслужбами. Чоловік погодився стати адміністратором кількох груп антиукраїнської спрямованості та розповсюджувати сепаратистські матеріали на різних інформаційно-політичних пабліках.

Згідно з повідомленням, за завданням кураторів чоловік поширював відомості, які дискредитували Збройні сили України, популяризував терористичні організації “ДНР/ЛНР” та створення фейкової “новоросії”. Також адміністратор інформував своїх кураторів про настрої серед мешканців міста та соціально-політичну ситуацію на Дніпропетровщині.

Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисника комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!