ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Дніпропетровщині СБУ затримала адміністратора сепаратистських груп у соцмережах

04.08.2016, 14:35

У місті Кам'янське (Дніпродзержинськ) Дніпропетровської області співробітники Служби безпеки України 3 серпня затримали місцевого жителя, який адміністрував антиукраїнські групи в соціальних мережах.

Житель Кам'янського агітував за створення "Дніпропетровської народної республіки" та її входження до складу РФ.

Як повідомили УНІАН у прес-групі УСБУ в Дніпропетровській області, встановлено, що чоловік познайомився в Інтернеті з кураторами із Росії та тимчасово окупованих терористами територій.

Зловмисник погодився створити групи у соцмережах, де розміщував матеріали, які дискредитують сили антитерористичної операції, та закликав до зміни конституційного устрою в Україні.

 Адміністратор агітував за створення "Дніпропетровської народної республіки" та її входження до складу РФ. Чоловік також інформував замовників про соціально-політичні настрої жителів Кам’янського та їхню готовність до акцій протесту.

Для отримання завдань та звітування адміністратор використовував анонімний акаунт в одній із російських соцмереж. Під час обшуків за місцем проживання зловмисника співробітники спецслужби виявили на комп’ютері переписку з кураторами з Росії та так званих "ДНР/ЛНР", сепаратистські матеріали та агітки. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) - такі дії караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той же строк. Триває досудове слідство.
 

УНІАН

Liked the article?
Help us be even more cool!