ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Дніпропетровщині під офіс газети "Событие сегодня" підклали міні-пастку з гранатами

01.01.2017, 21:03

У місті Кам’янське (Дніпропетровська область) під офіс газети “Событие сегодня”, де також розташований офіс місцевого “Автомайдану”, була підкладена міні-пастка з семи бойових гранат і РПГ-18. Про це повідомляється на сайті  видання.

Підозрілу коробку в пакеті чорного кольору з лежачим зверху гранатометом РПГ-18 виявили 30 грудня о 18.50 співробітники газети на ганку будівлі на вулиці Спортивній, 19.

Про знахідку були негайно сповіщені правоохоронні структури. На місце прибули співробітники СБУ, ДНС, поліції, а також вибухотехніки. Редакція газети була оточена і обгороджена стрічками. Рух по вулиці Павлівській обмежений.

У коробці були виявлені шість гранат Ф-1 і одна РГ-42, переплетені між собою дротом, пов'язані з РПГ-18. Гранати бойові, з вибуховою речовиною всередині. Як повідомляє видання, очевидно, передбачалося, що вибух повинен був відбутися після того, як людина, що виявила небезпечну знахідку, потягне за РПГ.

Конструкція з семи бойових гранат і РПГ-18, підкинута на ганок редакції газети, була розмінована і розібрана до 23.00 30 грудня.

Постраждалих через події немає. Гранати і РПГ, запечатані в пакети, забрали співробітники поліції.

Проводяться слідчі дії зі встановлення осіб, причетних до інциденту. Відомості за цим фактом внесені до ЄРДР за ч.1 ст. 296 КК України.

Редакція не виключає, що інцидент пов'язаний з редакційними матеріалами або політичною діяльністю директора газети.

Головний редактор газети “Событие сегодня” Михайло Балтакса пов’язує інцидент з діяльністю редакції видання, повідомляє “Детектор медіа”.

Балтакса зараз поки утримується від висування будь-яких версій щодо інциденту і сподівається на професіоналізм співробітників правоохоронних органів у розслідуванні події.

“Мені зараз складно говорити про якісь версії, тому що це може бути все що завгодно. Є компетентні органи, які повинні дати оцінку таким речам. Вчора на розмінування прибули співробітники, які працювали професійно, розуміли, що вони роблять”, - сказав він.

На питання, чи пов’язане мінування ганку будівлі з діяльністю редакції газети чи розташованого поруч “Автомайдану”, Михайло Балтакса відповів, що це було спрямовано проти його видання.

“Я впевнений, що це було спрямовано проти редакції. На мою думку, це була спроба нас залякати. При цьому спроба дуже дивна: навіщо було так просто класти біля редакції бойові гранати. Ця міна не могла підірватися випадково, треба було зробити певні зусилля, аби відбувся вибух. Тобто залишили коробку з гранатами і зверху поклали РПГ”, - сказав головред.

За його словами, правоохоронці вже опитали співробітників редакції. Чи є у поліції вже якісь версії чи підозрювані, головному редактору поки невідомо. Камери відеоспостереження ні навколо будівлі редакції, ні на самій будівлі не були розміщені.

Водночас Михайло Балтакса сказав, що редакція продовжить працювати у звичайному режимі і ніякі додаткові заходи безпеки не вживатиме.

Фото - "Событие сегодня"

Liked the article?
Help us be even more cool!