ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Дніпропетровщині брат депутата напав на журналістів "СтопКору"

24.05.2016, 15:49

У місті Марганці (Дніпропетровська область) під час зйомок сюжету на знімальну групу проекту “Стоп корупція” накинувся брат місцевого депутата Олександра Бондаренка - Віталій Бондаренко, пошкодивши на відеокамері бленду. Про це повідомила журналістка проекту Лілія Ткачук, повідомляється на сторінці “СтопКору” у Facebook.

“У Марганці, за нашими даними, мер міста доручила вивезення сміття приватній фірмі. За умовами конкурсу, який провели з порушеннями, непотріб мали вивозити за межі міста - до Нікополя. Насправді - відходи складують у Марганці на закритому полігоні. Фірма “Тандем транс сервіс”, яка за сумнівних умов виграла конкурс, належить депутату місцевої ради, голові однієї з політичних сил та поплічнику очільниці міста - Олександрові Бондаренку.

Ми навідалися до офісу фірми. Однак за юридичною адресою такого підприємства немає. Натомість у будівлі розміщені оптика та ремонт ювелірних виробів, які належать братові Бондаренка. Коли чоловік побачив камеру, почав кричати, що проти зйомок, а далі кулаком поцілив у камеру”, - розповіла про деталі інциденту Лілія Ткачук.

Журналісти викликали на місце події правоохоронців та написали заяву про злочин.

Як повідомляв ІМІ, 6 жовтня 2015 року журналістці проекту “Стоп корупції” Лілії Ткачук невідомий перешкоджав у селі Княжичах Броварського району (Київська область).

Лілія Ткачук знімала у Княжичах сюжет про незаконний розподіл землі та відгородження таких ділянок шлагбаумом. Редакція зазначає, що Ткачук постраждала від руки місцевого жителя Дмитра Іванова. Чоловік кричав, ображав та штовхав дівчину. За фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 171.

Броварська прокуратура закрила кримінальне провадження про напад на журналістку програми “Стоп корупції” Лілію Ткачук 6 жовтня 2015 року в селі Княжичах Броварського району Київської області. Команда програми провела акцію протесту під будівлею прокуратури.

Журналісти “Стоп корупції” пікетували прокуратуру та поліцію Броварського району.

30 березня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики ухвалив рішення звернутися до керівництва МВС та ГПУ з приводу затягування розслідування провадження про перешкоджання законній журналістській діяльності журналістки проекту “Стоп корупції” Лілії Ткачук.

Фото з ФБ "СтопКору"

Liked the article?
Help us be even more cool!