ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Чонгарі завершили будівництво телевежі, яка мовитиме на окупований Крим

25.01.2017, 12:31

У Чонгарі Херсонської області побудували радіопередавальну станцію висотою 150 метрів, яка буде здійснювати мовлення на окупований Крим. Про це написав у Facebook член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, повідомляє Тиждень.

За його словами, зараз відбувається монтаж обладнання, і з 1 лютого сигнал українських радіостанцій почне доставлятися в Крим. Мова йде про Перший канал Українського радіо, Meydan, Радіо Крим.Реалії, Херсон FM.

Костинський зазначив, що наступний етап - це організація цифрового телебачення.

“Термін будівництва вежі зайняв близько 2-х місяців. Весь інший час, близько 9 місяців, зайняли роботи з прорахунку та міжнародної координації радіочастот, відведення земельної ділянки, проведення конкурсу на радіочастоти”, - написав Костинський.

Нагадаємо, так званий міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку анексованого Росією Криму Дмитро Полонський заявив, що українське мовлення на територію Криму буде припинено. За його словами, "влада" Криму має достатньо технічних засобів для глушіння "не дозволеного російським законодавством" телерадіомовлення.

Однак член Нацради Сергій Костинський запевнив, що окупантам не вдасться заглушити українське мовлення, що здійснюватиметься з нової телекомунікаційної вежі.

1 грудня 2016 року Національна рада з питань телебачення й радіомовлення замовила прорахунок телевізійної частоти для цифрового наземного мовлення стандарту DVB-T2 з Чонгара на територію анексованого Росією Криму.

2 грудня на Чонгарі був закладений перший блок телерадіовежі, яка забезпечить мовлення на територію Херсонської області та Криму.

Фото- Рідна Херсонщина

Liked the article?
Help us be even more cool!