ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На честь Вікторії Амеліної назвуть видавництво в Італії

В Італії наступного року запустять видавництво української та італійської літератури, яке матиме назву Vika і присвячено українській письменниці Вікторії Амеліній, що загинула від російського обстрілу. 

Про це повідомляється на сайті PEN Ukraine, яка запустить видавництво спільно з італійським медіахолдингом Linkiesta.

У наступні три роки видавництво планує перекласти й видати твори 11 українських письменників і поетів, зокрема Домонтовича, Підмогильного, Лесі Українки та дві поетичні антології. 

Видавництво Vika. Фото – PEN Ukraine

Також видавництво планує працювати з перекладачами сучасної італійської прози українською і розповсюджувати такі видання в межах проєкту ПЕН “Незламні бібліотеки”. 

Головний редактор Linkiesta Крістіан Рокка каже, що активна участь Вікторії Амеліної в літературному житті не тільки України, а й світу надихнули їх назвати видавничий дім на її честь.

“Vika – це про українську класику, яка проростає в наше сьогодення, Vika – це про якісну європейську літературу, яка підживлює український ринок і вкотре доводить спорідненість наших літератур – української та європейської. Vika також про розповсюдження книжок у найвіддаленіші місця, які потребують нашої підтримки. На все це нас надихнула Вікторія Амеліна”, – зазначив Рокка. 

Як повідомляв ІМІ, Вікторія Амеліна загинула 1 липня 2023 року, через чотири дні після обстрілу кафе в місті Краматорськ, де вона перебувала в складі делегації колумбійських журналістів і письменників.

Liked the article?
Help us be even more cool!