ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Черкащині та Житомирщині викрили пропагандистів, що підтримали війну рф проти України

08.04.2022, 14:04
Фото – InfoResist / 24 канал
Фото – InfoResist / 24 канал

Служба безпека України викрила на Черкащині та Житомирщині проросійських пропагандистів.

Так, мешканка Умані займалася публічною підтримкою повномасштабного російського вторгнення в Україну: поширювала “дописи” щодо зміни меж державного кордону та пропагувала агресивну війну проти України, повідомляє Управління СБУ в Черкаській області.

Крім того, вона поширювала через заборонені соцмережі матеріали щодо підтримки визнання росією так званої “незалежності” тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Також вона репостила “публікації” з прославлянням дій загарбників так званої “військової спецоперації в Україні” та проведення “денацифікації”.

Під час обшуків у неї вилучили комп’ютерну техніку та мобільний телефон з доказами протиправної діяльності. Пропагандистці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

У Радомишлі (Житомирська область) житель міста прославляв доблесть рашистських загарбників та висловлював неповагу до Збройних Сил України, повідомляє Управління СБУ в Житомирській області.

Контент він поширював у забороненій в Україні соціальній мережі. У своїх публікаціях та репостах він паплюжив пам'ять загиблих українських воїнів, які боронять українські міста і села, та радів їхнім смертям. Крім цього, пропагандист поширював матеріали, де прославляв “подвиги” рашистської армії і окремих окупантів за вбивство українських воїнів.

У результаті обшуку у фігуранта справи вилучено мобільний термінал з доказами протиправної діяльності.

Слідчі СБУ провадять досудове розслідування за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!