ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На базі Укрінформу буде створено інформаційно-аналітичний майданчик

15.04.2014, 14:21

Рішення про створення на базі Національного інформаційного агентства Укрінформ інформаційно-аналітичного майданчика, який має сприяти формуванню єдиної інформаційної політики, ухвалено на нараді у віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань Олександра Сича.

Про це на зустрічі з представниками інститутів громадянського суспільства поінформував сам Олександр Сич, повідомляє Укрінформ.

«Я мав достатньо представницьку нараду, де ми напрацювали широке коло доручень, які направлені до виконання, і зокрема щодо того, щоб на базі Укрінформу, як державної інституції, був утворений інформаційно-аналітичний майданчик, що мав би збирати головну інформацію, доробляти меседжі і спрямовувати їх на суспільство», - сказав Сич.

Він зазначив, що в нинішній ситуації звучить багато нарікань на інформаційну політику України. За словами віце-прем'єра, Росія веде інформаційну війну проти України за класичною схемою: спочатку обробляє власне населення, готуючи його до війни з Україною, а потім обробляється об'єкт агресії, тобто населення України.

У цій ситуації постає питання: як працює інформаційна система в Україні. На думку Сича, проблемою є те, що 90% ЗМІ в державі перебувають у приватній власності, а відтак держава, сповідуючи демократичні правила, не може втручатися у редакційну політику. Іншою проблемою є те, що в країні існують державні інституції, які опікуються інформаційною політикою, однак вони діють розрізнено. Серед них віце-прем'єр назвав Держкомтелерадіо, Національну раду з питань телебачення і радіомовлення та Національне агентство Укрінформ. На думку віце-прем'єра, інформаційно-аналітичний майданчик об'єднає їх, аби "вони діяли сьогодні злагоджено і виправляли до цього часу недосконалу інформаційну політику".

Сич додав, що так само йдеться про удосконалення радіомовлення і створення суспільного мовлення в Україні. «Зокрема, динамізацію того, щоб у Верховній Раді, де лежить законопроект про суспільне мовлення, почався його розгляд», - підсумував віце-прем'єр-міністр.

Liked the article?
Help us be even more cool!