ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На базі РНБО планують створити Центр протидії гібридним загрозам – Данілов

02.11.2020, 12:00
Фото – "День"
Фото – "День"

В Апараті Ради національної безпеки та оборони України розробили проєкт указу президента щодо створення на базі апарату окремого центру протидії гібридним загрозам. 

Про це сказав секретар РНБО Олексій Данілов під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс, повідомляється на сайті РНБО.

За словами Данілова, рішення щодо запуску цього центру нині опрацьовується в Офісі Президента України. 

“Ми цілодобово моніторимо всі процеси, що відбуваються в інфопросторі, і усвідомлюємо, що розбудова сталої системи протидії гібридним загрозам і створення відповідної структури є вкрай нагальними”, – сказав він.

Також Данілов зазначив, що нова Стратегія національної безпеки України передбачає розроблення 14 галузевих стратегій, зокрема з інформаційної безпеки. Секретар РНБО України висловив упевненість у необхідності та важливості залучення британських партнерів до розроблення цієї стратегії. “Це велика спільна робота, адже наш опонент РФ діє аналогічно в інших країнах, і ми маємо об'єднувати зусилля з нашими партнерами”, – підкреслив Данілов.

Зі свого боку Мелінда Сіммонс запевнила в незмінності підтримки України на шляху реформ. Вона висловила готовність Великої Британії, яка є ключовим партнером України у сфері розбудови системи протидії гібридним загрозам, і надалі надавати нашій державі необхідну допомогу та підтримку.

Також Сіммонс висловила впевненість у важливості активізації заходів у межах оборонної реформи на інституційному та оперативному рівнях.

Як повідомляв ІМІ, 24 вересня секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що фахівці Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО почали розроблення стратегії кібербезпеки України.

Liked the article?
Help us be even more cool!