ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На акції пам'яті Шеремета заявили, що Луценко та Аваков мають піти у відставку

21.07.2019, 09:26
Фото - Сергій Нужненко/Радіо Свобода

Родичі та колеги Павла Шеремета чекають від Президента України Володимира Зеленського кроків, які могли б дати новий імпульс розслідування вбивства журналіста і вважають що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, генпрокурор Юрій Луценко та керівник Національної поліції Сергій Князєв мають піти у відставку.

Відповідну заяву колег і родичів Шеремета зачитала 20 липня в Києві на акції “Хто вбив Павла? Три роки без відповіді” головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми вимагаємо від президента Володимира Зеленського сформувати робочу групу з представників правоохоронних органів, яка могла б відзвітувати: по-перше, що було зроблено слідством за три роки... Також ми дуже хочемо, щоб була створена нова робоча група, яка могла б дати новий імпульс цій справі. Від дня трагедії минуло три роки, але ми все ще сподіваємося, що розкриття вбивства Павла Шеремета є справою честі для України і для нового президента”, - зачитала заяву Мусаєва.

Також колеги та родичі журналіста висловили сподівання на те, що парламент дев'ятого скликання підтримає цей запит суспільства на встановлення справедливості.

“Ми вимагаємо політичної відповідальності для керівників правоохоронних органів, які так і не змогли дати відповідь на запитання: хто вбив Павла? Ми наголошуємо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, генеральний прокурор Юрій Луценко та керівник Національної поліції Сергій Князєв через нерозкриття цієї справи мають піти у відставку”, - йдеться в заяві.

Мусаєва пояснила, що останній публічний звіт про розслідування вбивства був 17 лютого 2017 року – на прес-конференції Авакова, де він представляв голову Нацполіції Князєва.

Вона також зазначила, що колеги Шеремета просили перекваліфікувати справу: з умисного вбивства на теракт. “Ми з колегами та рідними Павла віримо і насправді знаємо, що мета цього вбивства – не тільки позбавити нас колеги і вбити дорогу нам людини, а й залякати... Залякати журналістів, залякати людей”, - пояснила Мусаєва, наголосивши, що вбивство скоєно у публічному місці.

“На жаль, справа так і не була перекваліфікована на теракт”, - підсумувала вона.

Як повідомляв ІМІ, 19 липня директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко повідомив, що підозрювані у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета ще не встановлені.

У Києві 20 липня на місці загибелі журналіста Павла Шеремета відбудеться акція пам’яті “Хто вбив Павла? Три роки без відповіді”.

20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув журналіст Павло Шеремет. Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”. Із дня загибелі Павла Шеремета слідство не встановило ані вбивць, ані замовників.

Liked the article?
Help us be even more cool!