ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МЗС засекретив документ, який Яценюк опублікував у своєму Facebook

07.04.2017, 12:40

У Міністерстві закордонних справ України зарахували копію листа Єсентукського суду Ставропольського краю РФ від 07.03.2017 року в посольство України в РФ щодо Арсенія Яценюка до інформації з обмеженим доступом. Про це повідомляє “Доступ до правди” з посиланням на Українські новини.

“Копії документів, зазначених у запиті, надати не вбачається можливим з урахуванням норм ЗУ “Про доступ до публічної інформації”, - йдеться у відповіді МЗС на запит Українських новин.

МЗС посилається на ч.1 ст.22 ЗУ “Про доступ до публічної інформації” - відмова надання інформації з обмеженим доступом.

У відповіді також зазначається, що обмеження доступу до цієї інформації пов’язане з можливою “істотною шкодою” інтересам національної безпеки та територіальної цілісності.

Як нагадує “Доступ до правди”, у п.2 ст.6 ЗУ “Про доступ до публічної інформації” зазначено: “Інформація з обмеженим доступом має надаватися розпорядником інформації, якщо він правомірно оприлюднив її раніше”.

Сам Яценюк ще 27 березня на своїй Facebook-сторінці опублікував копію листа російського суду до Посольства України в РФ.

Російський суд звинувачує Яценюка у таких злочинах, як “Участь в озброєній групі (банді) або в здійснюваних нею нападах”; “Відповідальність за підготовку до злочину і за замах на злочин”; “Умисне вбивство при обтяжуючих обставинах”.

Liked the article?
Help us be even more cool!