ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МЗС закликало Грузію не використовувати війну РФ проти України у своїй боротьбі

Міністерство закордонних справ України засудило та назвало неприпустимим використання в політичній рекламі зображень наслідків війни Росії проти України, страждань та крові тисяч людей, руйнувань церков та культурного надбання людства.

Про це повідомила пресслужба МЗС, реагуючи на передвиборчу рекламу партії “Грузинська мрія”, де поруч із зображеннями наслідків війни в Україні розміщено фото мирних грузинських міст.

“Грузинський народ може не боятися нової війни, допоки Україна чинить опір російській агресії. Страшна ціна цього опору – це також ціна миру в Грузії. Закликаємо Уряд Грузії, партію влади “Грузинська мрія” та всі зацікавлені сторони утримуватися від використання теми агресивної війни проти України та її громадян у внутрішньополітичній боротьбі в Грузії”, – заявило міністерство.

Водночас МЗС наголосило, що Україна “послідовно, неухильно та рішуче продовжуватиме підтримувати суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів”.

Як повідомляв ІМІ, у Грузії з'явилися передвиборчі банери партії “Грузинська мрія”, на яких зруйновані Росією міста в Україні порівнюються з містами Грузії. Ліворуч – зруйнована Росією українська інфраструктура і напис “Ні – війні”, а праворуч – ціла в Грузії з написом “Обери мир”. Серед кадрів з України є, зокрема, Маріуполь. 

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі назвала ці банери “ганебними”. 

“Я ніколи не бачила нічого настільки ганебного, такого образливого для нашої культури, традицій, історії та віри… Ви де перебуваєте? Яка жалюгідна справа – пропонувати плакат, зроблений у кузні КДБ, своєму народу без гідності та сорому! ... “з гідністю – в пекло!”, – написала Зурабішвілі у Facebook.

Liked the article?
Help us be even more cool!