ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МЗС вимагає негайно звільнити захоплену в Сирії журналістку

11.12.2012, 04:00

Міністерство закордонних України вимагає негайно звільнити захоплену в Сирії громадянку України Анхар Кочнєву. Про це йдеться у офіційній заяві відомства, яку оприлюднив на брифінгу речник МЗС України Олександр Дикусаров, передає УНІАН.

“Україна вимагає негайного звільнення Анхар Кочнєвої та докладатиме рішучих зусиль для міжнародного засудження цього прояву насильства проти цивільної особи з відповідною кваліфікацією угруповання, що утримує українку, та притягнення винних осіб до відповідальності”, - сказав Дикусаров.

МЗС України закликає владу Сирії до вжиття більш активних та дієвих заходів, спрямованих на визволення захопленої українки, а також очікує на конкретні результати. Україна рішуче заявляє, що подібні засоби, які вживаються для досягнення політичних цілей, є несумісними з основоположними принципами демократії та міжнародного права і мають отримати належну оцінку міжнародного співтовариства, йдеться у заяві.

За словами Дикусарова, Україна глибоко занепокоєна долею А.Кочнєвої, яка була захоплена у жовтні 2012 року та утримується до цього часу угрупуванням, що називає себе підрозділом Вільної сирійської армії. Викрадачі А.Кочнєвої погрожують їй фізичним знищенням у разі невиконання їхніх вимог.

Liked the article?
Help us be even more cool!