ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МЗС України ініціює заборону в’їзду до країни для всіх китайських гастролерів

Фото – скриншот з відео Олега Ніколенка
Фото – скриншот з відео Олега Ніколенка

Міністерство закордонних справ України ініціює заборону в’їзду до країни для всіх китайських гастролерів. Про це повідомив 8 вересня речник МЗС Олег Ніколенко на своїй фейсбук-сторінці.

Так МЗС відреагувало на виступ китайської оперної співачки в зруйнованому росіянами Драмтеатрі Маріуполя.

“Виконання китайською “оперною співачкою” Ван-Фан пісні “Катюша” на руїнах драмтеатру в Маріуполі, в якому російська армія вбила понад 600 невинних людей, – приклад повної моральної деградації”, – написав він.

Він додав, що, за наявною інформацією, до Маріуполя також прибула група китайських блогерів. Ніколенко зауважив, що їхній приїзд є незаконним і грубо порушує законодавство України, яке регулює перетин державного кордону іноземцями. 

“Україна поважає територіальну цілісність Китаю і очікує від китайської сторони пояснень мети перебування китайських громадян у Маріуполі, а також шляху їхнього потрапляння до тимчасово окупованого українського міста. МЗС України ініціює заборону в'їзду до України для всіх цих китайських “гастролерів”, – написав речник МЗС.

Нагадаємо, 16 березня 2022 року російська авіація розбомбила Драматичний театр Маріуполя, який використовували як бомбосховище. Тоді загинули щонайменше 300 людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!