ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МЗС Швейцарії викликало посла Росії через погрози журналісту

21.04.2023, 12:00
Посольство РФ у Берні. Фото – Keystone / Anthony Anex
Посольство РФ у Берні. Фото – Keystone / Anthony Anex

Міністерство закордонних справ Швейцарії викликало російського посла в Берні Сергія Гармоніна у зв'язку з погрозами посольства Росії на адресу журналіста швейцарського видання Neue Zürcher Zeitung (NZZ) Іво Мейнссена через статтю про висвітлення війни РФ проти України, повідомляє Swissinfo.

Російському послу сказали, що “такі залякування” є неприйнятними у Швейцарії, де конституція гарантує свободу інформації та преси, повідомив речник МЗС.

Видання нагадує, що посольство Росії погрожувало журналісту штрафом, тюремним терміном та примусовими роботами. Російське посольство звинуватило журналіста в тому, що використана в статті лексика була спрямована на “виправдання тероризму”, а також що автор повідомляв про “найбезглуздіші вигадки та чутки”. Наприклад, про “мирні партизанські акції, зокрема жінки з міста роздавали тістечка з проносним російським солдатам”.

У статті NZZ йшлося про український опір у тимчасового окупованому росіянами місті Мелітополі Запорізької області.

Зі свого боку посольство Росії заявило, що “жодним чином не погрожувало” журналісту. “Ми лише нагадуємо журналістам NZZ, що, незважаючи на свободу вираження поглядів, вони живуть у правовій державі й вони повинні дотримуватися законів, які серед іншого забороняють підтримку терористичної діяльності, як ми вказали шановному журналісту”, – йшлося в заяві посольства.

Liked the article?
Help us be even more cool!