ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МЗС Канади заявило, що китайська ботоферма дискредитувала в соцмережах депутатів парламенту

Фото – mind.ua
Фото – mind.ua

Пов’язана з Китаєм ботоферма кілька тижнів вела в соцмережах цілеспрямовану роботу для дискредитації депутатів парламенту Канади. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву МЗС Канади.

Так, МЗС виявило кампанію-спамуфляж, пов’язану з КНР. "З початку серпня 2023 року… бот-мережа залишила тисячі коментарів англійською та французькою на сторінках членів парламенту в мережах Х та Facebook", – йдеться в заяві.

Мішенями кампанії стали десятки депутатів з різних партій та регіонів, а також прем’єр-міністр, кілька членів уряду та лідер опозиції.

“У цих коментарях стверджувалося, що критик Комуністичної партії Китаю в Канаді звинувачував різних депутатів у кримінальних та етичних порушеннях. Кампанія спамуфляжу також охоплювала вірогідні дипфейк-відео, відредаговані за допомогою штучного інтелекту, спрямовані проти цих осіб”, – розповіли в МЗС.

Коли цю шкідливу діяльність було викрито, “про неї поінформували всіх парламентарів, проконсультувавши їх щодо методів захисту від іноземного впливу”, зазначило міністерство.

Метою цієї дезінформаційної кампанії, припускають у міністерстві, найімовірніше, була дискредитація канадських депутатів, щоб вони припинили підтримувати критиків Комуністичної партії Китаю.

Як відомо, кампанії-спамуфляж використовують мережу нових або викрадених сторінок у соціальних мережах для поширення пропаганди на різних платформах.

Liked the article?
Help us be even more cool!