ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мирослава Гонгадзе повертається до Києва. Вона очолить "Голос Америки" в Східній Європі

21.12.2021, 10:20
Фото – voanews.com
Фото – voanews.com

Американська служба “Голос Америки” призначила Мирославу Гонгадзе керівницею в Східній Європі. Гонгадзе, яка з 2004 року працює в “Голосі Америки” в США, переїде до Києва 2022 року, повідомляє мовник.

Це призначення і створення нової посади “розширить мовлення в регіоні, який потерпає від гібридної війни та дезінформації”, пояснили в мовнику.

“З інтенсивним нагромадженням російських сил уздовж кордону України та в окупованому Росією Криму, Гонгадзе інформуватиме аудиторію світу про агресивну тактику Кремля в Східній Європі та вплив Росії та Китаю в регіоні”, – пояснили в “Голосі Америки”.

В.о. директора “Голосу Америки” Йоланда Лопес відзначила досвід Гонгадзе і її знання про регіон та зауважила, що “це призначення досвідченої репортерки до столиці України прямо відповідає підходові “Голосу Америки”, який ставить свою аудиторію на перше місце, адже ми продовжуємо швидко спрямовувати журналістів у місця, де вони можуть безпосередньо повідомляти про критично важливі регіони й надавати інформацію, якої найбільше потребує наша аудиторія”.

“Голос Америки” відіграє важливу роль джерела новин, якому довіряють українці, відзначила Гонгадзе. “Я з нетерпінням очікую на можливість донести інформацію про Україну, яка є ключовим полем битви за демократію, а також більш широкого регіону, до світової аудиторії”, – додала вона.

У “Голосі Америки” наголосили на досвіді Гонгадзе і її знанні відносин США та України. Гонгадзе нещодавно завершила річну програму для журналістів у Гарварді, під час якої вона приділяла увагу дослідженню стратегій висвітлення російської інформаційної війни, йдеться в заяві мовника.

Liked the article?
Help us be even more cool!