ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Миколаївський центр журналістських розслідувань запустив курс із програмування для медійників

29.08.2023, 13:07
Фото – скриншот з відео Nikcenter
Фото – скриншот з відео Nikcenter

Команда Миколаївського центру журналістських розслідувань “Nikcenter” розробила та запустила для медійників онлайн-курс із програмування. Про це повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області. 

Як розповіла журналістка-розслідувачка Оксана Орсач, команда вирішила поділитися своїм досвідом, щоб полегшити роботу журналістів з даними.

“Уявіть, що розшифрування відео зі знімання займає не пів дня, а всього пів години. Або що з десятків сканованих документів, з яких навіть не копіюється текст, можна легко зробити табличку з потрібними даними. Звучить як мрія журналіста, але, якщо опанувати базове програмування, це стає звичайним робочим днем. Ми вирішили поділитися досвідом нашої команди й записати курс відеоуроків. Як мова програмування Python може полегшити та прокачати роботу журналістів. Не забудемо і про штучний інтелект. А також розкажемо, які є можливості командного рядка і безкоштовні інструменти для аналізу та візуалізації даних”, – розповіла Оксана Орсач.

На ютуб-каналі видання вже опубліковано перший відеоурок. Загалом курс складається з 35 уроків, на яких команда Nikcenter розповість про базові речі, що автоматизують рутинні завдання журналістів. А також поділиться власним досвідом з розроблення інструментів на мові Python і як вони полегшують збір та аналіз інформації.

“За 35 уроків ви навчитеся: автоматично збирати вебдані, розпізнавати скановані документи PDF, обробляти зображення та відео за допомогою Python, працювати з форматами JSON і CSV, а також з API”, – зазначають у виданні.

Як повідомляв ІМІ, раніше фахівці центру журналістських розслідувань “Nikcenter” створили в телеграмі на основі технології ChatGPT чатбот “Переписувач” – він допомагає розшифровувати аудіо- та відеофайли.

Катерина Середа, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!