ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Миколаївський посадовець відмовився відповідати журналісту, бо у нього “немає настрою”

11.09.2019, 13:56
Фото – скриншот з відео "НикВести"
Фото – скриншот з відео "НикВести"

Заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Олександр Кушнір відмовився відповідати на запитання кореспондента місцевого видання “НикВести” щодо його заробітної плати та матеріальної допомоги, яку він отримав цього року. 

Як повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області, ситуація сталася 10 вересня на сесії Миколаївської обласної ради під час перерви в засіданні.

Кореспондент “НикВести” Іван Казора, видання якого вело пряму трансляцію із засідання ради, звернувся до посадовця за коментарем, проте той відмовився спілкуватися, сказавши, що в нього немає настрою, та порадив звертатися до нього письмово.

“Я не хочу відповідати. У мене немає настрою зараз спілкуватися. Якщо у вас є питання, можете письмово звернутися, я на все відповім. Я не думаю, що це гарна ідея [спілкуватися]. Ще раз кажу, я вам бажаю щастя, здоров’я та успіхів”, – сказав Олександр Кушнір.

Також, реагуючи на питання журналіста про те, навіщо він цього року отримав з бюджету матеріальну допомогу в розмірі 100 тисяч гривень, заступник голови Миколаївської ОДА сказав, що не отримував нічого “поверх зарплатні”.

“Ви отримуєте зарплату? Для чого ви її отримуєте? Я нічого поверх зарплатні не отримував. Вся моя робота визначається згідно з чинним законодавством. Якщо ви його уважно почитаєте… Я пропоную наш діалог на цьому завершити”, – так закінчив розмову з журналістом заступник голови Миколаївської ОДА.

Раніше “НикВести” повідомляло, що цього року Олександр Кушнір двічі отримував матеріальну допомогу з бюджету, загальна сума якої становила 100 тисяч 541 гривню. Згідно з п. 2 постанови Кабміну від 09.03.2006 №268, розмір матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та для оздоровлення не має перевищувати розміру середньомісячної заробітної платні. За офіційними даними, опублікованими виданням, середньомісячний оклад Кушніра становить 10,4 тисячі гривень.

Коментуючи представниці ІМІ таке спілкування з посадовцем, кореспондент “НикВести” Іван Казора розповів, що для нього було дивно, що заступник голови ОДА так спілкується зі ЗМІ, та ще й в прямому ефірі.

“Учора під час сесії Миколаївської обласної ради спробував узяти коментар у заступника голови Миколаївської ОДА Олександра Кушніра. Звернувшись до посадовця з проханням відповісти мені на кілька запитань, я отримав від нього відповідь, що він не хоче спілкуватися з журналістами і давати будь-які коментарі. Йому також не сподобався мій інтерес до його заробітної плати, а точніше до отримання ним матеріальної допомоги в розмірі 100 тисяч гривень, необхідність в отриманні якої він так і не пояснив.

Пізніше відмову спілкуватися зі мною Кушнір мотивував втомою, бажанням відпочити від напруженої роботи на сесії і небажанням давати коментарі виданню “НикВести”. Також Олександр Кушнір заявив, що готовий спілкуватися з журналістами мого видання тільки в письмовому вигляді за допомогою запитів.

Звичайно, посадовець не зобов'язаний давати коментарі журналістам, давати інтерв'ю, тощо. Але, зважаючи на суспільний інтерес до їхньої роботи, держслужбовці намагаються йти на контакт зі ЗМІ, адже саме журналісти доносять інформацію про їхню діяльність до читачів. Чому Олександр Кушнір вирішив не давати відповіді на мої запитання – не зрозуміло, адже, коли я звертався до нього, в цей же момент він розмовляв з моїми колегами з іншого видання”, – розповів Іван Казора.

Liked the article?
Help us be even more cool!