ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Миколаївська міськрада просить ЗМІ заздалегідь повідомляти про бажання взяти участь у заходах

24.04.2020, 16:30
Фото – DELFI / Domantas Pipas
Фото – DELFI / Domantas Pipas

Пресслужба Миколаївської міської ради повідомляє, що у зв’язку з карантином обмежила вільний доступ до своїх приміщень, та просить ЗМІ повідомляти заздалегідь про бажання взяти участь у заходах міськради.

Про це повідомила миколаївським журналістам очільниця пресслужби міської ради Інга Савицька, інформує представниця ІМІ в Миколаївській області.

Згідно з повідомленням пресслужби, міськрада вдалася до карантинних обмежень відповідно до постанов Кабінету Міністрів і санітарних норм безпеки. 

"Тому сьогодні вільного доступу до приміщень Миколаївської міської ради немає. Але, зважаючи на суспільну важливість роботи ЗМІ і на необхідність оперативного і повного інформування населення про все, що зараз відбувається, звертаємося до вас із проханням: повідомляйте заздалегідь про ваше бажання взяти участь у заходах, повідомляйте ПІБ журналістів (операторів, фотографів)", – йдеться в повідомленні. 

Якщо це захід виконавчих органів міської ради – потрібно звертатися до відділу інформаційного забезпечення департаменту міського голови, якщо захід міськради – до апарату ради. 

Обов’язковою вимогою пресслужба називає мати із собою засоби індивідуального захисту, якщо погоджено роботу в приміщенні міськради.

Як повідомляв ІМІ, 23 квітня в Миколаєві охорона міської ради не пустила журналістів декількох місцевих видань на засідання депутатської комісії міської ради, де обговорювалися питання перерозподілу бюджету на боротьбу з поширенням коронавірусного захворювання COVID-19.

Юрист ІМІ Роман Головенко вважає, що міськрада, зважаючи на факт проведення засідання на вулиці, могла б забезпечити присутність журналістів хоча б віддалік і з дотриманням санітарних норм.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначив, що в разі обмеження відвідування приміщень органу місцевого самоврядування журналістам має забезпечуватись альтернативні способи отримання інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!