ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Миколаївська ОДА через суд намагається виселити з будівлі Центр журналістських розслідувань

10.01.2019, 10:42
Фото - nikvesti.com

Управління з питань комунальної власності Миколаївської облдержадміністрації через суд намагається виселити з будівлі у місті Миколаєві ГО “Миколаївський Центр журналістських розслідувань”. Про це 9 січня на брифінгу заявила начальниця Управління Ольга Відіна, повідомляє НікВесті.

За її словами, згідно експертиз будівля аварійна і визнана непридатною для користування.

“Приміщення на Нікольській, 46 знаходиться в непридатному для використання стані. Було запропоновано виселитись усім, залишили приміщення всі, крім “Центра журналістських розслідувань”. У “Центра журналістських розслідувань” закінчився термін оренди ще 12 вересня, їм було направлено близько п’яти листів протягом чотирьох місяців з пропозицією покинути приміщення, підписати акт здачі приміщення і дозволити доступ різним службам для проведення експертиз”, - розповіла Ольга Відіна.

Вона повідомила, що через те, що в будівлі все ще знаходиться майно “Центру журналістських розслідувань” Управління з питань майна комунальної власності Миколаївської ОДА не може визначитися з балансоутримувачем і почати проводити будівельні експертизи.

“Нам було запропоновано зробити геодезію. Але, на жаль, ми не можемо це зробити, тому що доступ до приміщень у нас є не всіх. Ми сьогодні хочемо їх виселити. Ми подали в суд на дану організацію про те, щоб вони виселили їх звідти по закону. Для того, щоб ми могли зараз визначитися з балансоутримувачем, вирішити питання з підключенням до всіх комунікацій цього приміщення, щоб могли пройти якісь будівельні експертизи, щоб зайшли проектанти, подивилися, яка вартість буде ремонту і всього іншого, нам необхідно звільнити дане приміщення. Ми сьогодні хочемо звільнити останнім приміщення, там близько 40 квадратних метрів”, - розповіла Ольга Відіна.

Голова правління ГО “Миколаївський Центр журналістських розслідувань” Ярослав Чепурний висловив регіональній представниці ІМІ іншу позицію.

“Те, що сьогодні відбулось, ми розцінюємо, як зловживання владою з боку держслужбовців. Чиновники Миколаївської ОДА намагалися забрати наші речі з орендованого нами приміщення і вивезти в невідомому напрямку. Для цього, навіть, підігнали вантажівку. І це при тому, що наразі суперечку нашої організації з управлінням комунального майна Миколаївської ОДА розглядатиме суд, куди обласні чиновники подали відповідний позов. До рішення суду будь-які дії стосовно виселення нас з приміщення, яке ми займаємо і за оренду якого справно сплачуємо, ми вважаємо неприпустимими. До речі, теж саме вважають і представники поліції, які прибули сьогодні (9 січня - ред.) на виклик”, - розповів Чепурний.

Нагадаємо, це не перший випадок протистояння миколаївських ЗМІ з ОДА за будівлю. Так, раніше ГО “Миколаївський Центр журналістських розслідувань” та газета “Рідне Прибужжя” повідомляли, що обленерго за вказівкою ОДА вимкнуло електропостачання в будівлі, де вони орендують приміщення.

Liked the article?
Help us be even more cool!