ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

MyHeritage запускає сайт OldNews з оцифрованими історичними газетами

Соціальна мережа MyHeritage оголосила про запуск OldNews.com. Цей сайт пропонує доступ до тисяч історичних газет, переважно з 1800-х і 1900-х років, та містить статті від великих міжнародних газет до журналів і газет невеликих міст. Його пошукова система дозволяє швидко знайти інформацію про людину, тему чи подію. 

Про це пише TechCrunch.

Вебсайт дозволяє генеалогам, освітянам, дослідникам і ентузіастам історії шукати статті про людей і події в історії. OldNews також можна використовувати, щоб дізнатись історії про своїх предків. Користувачі можуть переглядати заголовки новин, оголошення про народження та шлюб, некрологи, спорт і культуру, новини про спосіб життя, рекламу.

MyHeritage щомісяця додаватиме ще мільйони газетних сторінок.

На момент запуску вебсайт містить газети з видань зі США, Канади, Великобританії, Австрії, Нідерландів та Австралії. Компанія каже, що щомісяця додаються мільйони газетних сторінок і що в майбутньому вона планує додавати контент з інших країн. OldNews доступний 11 мовами, включно з англійською, французькою, німецькою, голландською, данською, норвезькою, шведською, фінською, італійською, іспанською та португальською.

Вміст новин обробили за допомогою технології оптичного розпізнавання символів (OCR) і вдосконалили за допомогою алгоритмів, розроблених власною компанією MyHeritage.

"Наша команда об’їхала весь світ, співпрацюючи з бібліотеками та архівами, збираючи разом найкраще з історії світу", – сказав директор з контенту MyHeritage у Європі Міко Клелланд.

Він додав, що після процесу оцифрування команда застосувала до друкованих матеріалів їхнє нове передове власне оптичне розпізнавання символів і процес моделювання мови ШІ.

"Тоді ми отримали точну, найкращу у своєму класі текстову базу даних, ексклюзивну для OldNews, у ній можна шукати та зіставляти за іменами, датами, місцями та ключовими словами", – зазначив Клелланд.

Liked the article?
Help us be even more cool!