ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС запустило вебресурс "Потерь.НЕТ", який інформує про втрати ворога

19.04.2023, 11:31

Міністерство внутрішніх справ України запустило вебресурс “Потерь.НЕТ”, який інформуватимие щодо втрат ворога. Про це повідомляється на сайті МВС.

“Відтепер інформація щодо об’єктивної картини втрат армії РФ, незаконних збройних формувань т.зв. “ДНР” і “ЛНР”, приватних військових компаній, які брали участь у збройній агресії проти України, доступна на вебресурсі “Потерь.НЕТ”, – йдеться в повідомленні.

Ідея проєкту виникла після того, як міністр оборони РФ у вересні минулого року озвучив втрати Росії у кількості 5937 осіб, однак, за даними Генерального штабу ЗСУ, втрати окупантів на той час становили вже понад 50 тисяч осіб.

“Дані почали збирати з відкритих джерел. Цією діяльністю також активно займаються волонтерські організації, телеграм-канали, об’єктивна картина втрат висвітлюється в ЗМІ та соціальних мережах. Тому було ухвалено рішення збирати цю інформацію в одному місці для того, щоб можна було пересвідчитися в реальних втратах ворога, які сьогодні є”, – повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко.

Станом на сьогодні на сайті міститься інформація про 56 827 представників Росії, які загинули на території України. Так, містяться такі дані загиблих: прізвище, ім’я, по батькові, місце і дата загибелі, а також фотографія (за наявності).

Відвідувачі сайту, зокрема з території Росії, також мають змогу перевірити, чи містяться дані їхніх родичів чи близьких у базі осіб, загиблих на території України. Окрім цього, перевірити інформацію про певну особу можна за допомогою Telegram-бота Потерь.НЕТ”, увівши дані загиблого.

До наповнення бази сайту може долучитися кожен громадянин України, зазначив Леонід Тимченко. Для цього потрібно зайти на сайт та надіслати на вказану електронну скриньку інформацію про відомі дані загиблого ворога. “Інформацію обов’язково перевірять, і, якщо вона підтвердиться, нею доповнять нашу базу даних”,– сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!