ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС запускає Telegram-канал уповноваженого з розшуку зниклих безвісти за особливих обставин

МВС запускає Telegram-канал уповноваженого з розшуку зниклих безвісти за особливих обставин.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, у ньому буде ключова інформація з пошуку людей, взаємодії з Міністерством оборони та Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими.

"Наше ключове завдання – надати всю необхідну інформацію, адже довіра до реєстру й, відповідно, кількість звернень постійно зростає", – наголосив міністр.

Він додав, що протягом жовтня на гарячу лінію уповноваженого надійшло 2199 дзвінків – в середньому 91 на добу. За останні 10 днів надійшло 792 звернення. Обробили 12 526 запитів та видали 11 736 витягів. З них 88 – щодо дітей.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2023 року в Україні запрацював Єдиний реєстр зниклих безвісти, який розробило МВС спільно з уповноваженим зі зниклих безвісти та іншими відомствами.

У реєстрі будуть зібрані та централізовані дані щодо зниклих безвісти: ПІБ особи, місце та дата народження, сімейний стан, місце проживання, територія, на якій відбулося зникнення, обставини та час зникнення, прикмети особи.

Також до реєстру буде внесено інформацію про наявність чи відсутність рішення суду про визнання осіб безвісно відсутніми або оголошення померлими, а також інші дані, які сприятимуть розшуку особи.

Через місяць після внесення відповідної інформації до реєстру рідні зможуть отримати відповідний витяг, який підтверджуватиме статус зниклого. Водночас, як наголошує МВС, родичі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, можуть уже звертатися по витяг з реєстру. 

На підставі витягу люди зможуть звернутися до Пенсійного фонду, щоб отримати пенсію по втраті годувальника непрацездатним членам сімʼї.

Liked the article?
Help us be even more cool!