ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС розсекретило матеріали у справі Пукача

12.03.2015, 11:56

Комісія Міністерства внутрішніх справ України зняла гриф секретності з носіїв інформації у справі колишнього генерала МВС Олексія Пукача, обвинуваченого в організації вбивства Георгія Гонгадзе. Про це повідомляється на сайті МВС.

“Близько 80 носіїв інформації, які мали гриф секретності, було створено в МВС у рамках розслідування кримінального провадження, фігурантом якого є генерал Пукач. Розпорядженням міністра Арсена Авакова в МВС була створена спеціальна комісія, яка вивчивши інформацію по даній справі, прийняла рішення зняти гриф секретності з вказаних документів”, - повідомили в міліції.

Водночас, зазначають в МВС, частина документів зберегла гриф "Для службового користування", тому, як саме використовувати інформацію - у відкритому чи закритому режимі, вирішуватиме суд.

В даний час всі матеріали по справі Пукача направлено до суду.

Як повідомляв ІМІ, 29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва засудив Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство Гонгадзе. Але захист Пукача оскаржує вирок.

У квітні 2014 року Генеральна прокуратура почала перегляд справи про вбивство Гонгадзе і перевірку причетності до нього другого президента Леоніда Кучми.

20 серпня 2014 року колегія суддів Апеляційного суду Києва на чолі з Тетяною Фрич взяла самовідвід при розгляді апеляції, і розгляд справи було припинено.

24 листопада 2014 року суд у новому складі колегії суддів продовжив розглядати апеляцію на вирок Пукачуу закритому режимі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова СБУ Валентин Наливайченко висловили переконання, що розгляд скарги на вирок Пукачу повинно проходити у відкритому режимі.

8 грудня 2014 року Апеляційний суд Києва відклав розгляд апеляції на вирок Пукачу на невизначений термін.

4 лютого 2015 року голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що СБУ розсекретила матеріали справи Пукача.

6 лютого 2015 року Апеляційний суд Києва ухвалив рішення проводити у відкритому режимі судове засідання з розгляду справи на вирок вирок колишньому генералу МВС Олексію Пукачу, засудженому до довічного ув’язнення за обвинуваченням в організації вбивства у 2000 році журналіста Георгія Гонгадзе.

Вбивство журналіста Георгія Гонгадзе було скоєно восени 2000 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!