ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС почало розслідувати факти викрадення трьох журналістів у Слов’янську

23.04.2014, 16:26

Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальні провадження за фактами викрадення людей у ??Донецькій області, які продовжилися 22 квітня. Про це 23 квітня на брифінгу в антитерористичному центрі при СБУ повідомив радник голови МВС Станіслав Речинський, повідомляє Ліга.

За його словами, Речинський повідомив, що провадження відкриті за фактами викрадень у Слов'янську міського прокурора, керівника місцевого бюро судмедекспертиз і начальника лінійного відділку міліції, які були здійснені останніми днями.

Порушено також слідство за фактами викрадення у Слов'янську журналістів. Про яких саме співробітників ЗМІ йдеться, Речинський наразі не повідомив. «Крім того, йде слідство за фактами викрадення ряду журналістів, в тому числі й іноземних», - сказав Станіслав Речинський, додавши, що поки мова йде про трьох викрадених журналістів.

Нагадаємо, 13 квітня в невідомі захопили у його власній квартирі громадського журналіста Артема Дейнегу, який вів цю трансляцію штурму місцевого відділку СБУ. Наразі відомо, що його утримують у заручниках.

16 квітня невідомі викрали журналіста фонду «Відкритий діалог», який реалізує місію спостереження за ситуацією на Сході України, Сергія Лефтера. Раніше він працював на Першому національному. Наразі про його долю нічого невідомо.

21 зранку у Слов’янську проросійські активісти взяли в полон двох італійських журналістів - Поля Гого і Коссімо Аттанасіо - та білоруського кореспондента газети "Новий час" Дмитра Галка. Пізніше з'явилася інформація, що усі вони звільнені.

22 квітня самопроголошений мер Слов'янська В'ячеслав Пономарьов заявив на прес-конференції, що сепаратисти затримали журналіста американського видання Vice Саймона Островського. Мер також заявив, що затриманих у місті журналістів перевіряють, чи не є вони шпигунами.

Телекритика

Liked the article?
Help us be even more cool!