ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС хоче обговорити загрози від Pokemon GO у Кабміні та РНБО

23.08.2016, 13:04

Міністерство внутрішніх справ заявляє про загрозу онлайн-гри Pokemon GO для життя громадян і безпеки країни і готове ініціювати розгляд на засіданні Кабінету Міністрів і Ради національної безпеки і оборони питання регулювання діяльності на території України подібних сервісів. Про це повідомляється на сайті МВС.

“Популярність сервісу “Pokemon GO” призвела до виникнення нового спектру загроз, пов’язаних з його використанням – об’єктам критичної інфраструктури, життю та здоров’ю окремих громадян. Кількісно збільшуються смертельні випадки з гравцями “Pokemon GO” і урізноманітнюються порушення закону ними та відносно них”, - заявляє МВС.

МВС наголошує, що низка країн уже озвучили застереження для своїх громадян і направили офіційні запити до розробників віртуальної гри з метою нівелювати негативні наслідки від використання цього онлайн-сервісу. Зокрема, поліція та збройні сили Ізраїлю заборонили своїм службовцям використовувати Pokemon GO під час перебування на режимних об’єктах. Керівництво відомств побоюється витоку інформації з обмеженим доступом. А поліція Риги, за інформацією МВС, написала рекомендації-застереження для своїх громадян з метою недопущення будь-яких незаконних дій, пов’язаних з грою.

“Враховуючи реальність загроз щодо об’єктів критичної інфраструктури, режимних об’єктів, зони АТО, громадських місць внаслідок безконтрольності використання цього сервісу на території України та безпеки пересічних громадян, МВС готове ініціювати розгляд на засіданні Кабінету міністрів України, РНБОУ питання регулювання діяльності на території України подібних сервісів”, - йдеться у заяві.

Водночас, зауважують в МВС, з метою здійснення превентивної діяльності з недопущення тяжких наслідків для прихильників гри та захисту законних прав та інтересів осіб, які мимоволі можуть бути втягнуті до неї, на першому етапі Національна поліція пропонує пам’ятку для гравців Pokemon GO.

Liked the article?
Help us be even more cool!