ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Музей Аушвіца засудив партію влади Польщі за ролик із зображенням концтабору

31.05.2023, 17:45

Державний музей Аушвіц-Біркенау засудив використання партією влади Польщі "Право і справедливість" у своєму ролику зображень концтабору для дискредитації акції протесту найближчими вихідними, пише "Європейська правда".

Партія опублікувала відео про твіт ексредактора польського журналу Newsweek Томаша Ліса, який раніше закликав знайти "камеру" для лідера ПіС Ярослава Качинського та президента Польщі Анджея Дуди.

У ролику на тлі воріт табору Аушвіц із написом "Праця звільняє" (Arbeit macht frei) з’являється питання: "Чи справді ви хочете йти під цим гаслом?", маючи на увазі акцію протесту проти дій уряду, заплановану на 4 червня.

Імовірно, "Право і справедливість" вирішила обіграти слово "камера" у твіті Ліса з газовими камерами в Аушвіці (сам Ліс пізніше перепросив за сказане й уточнив, що мав на увазі тюремну камеру, а не просто "камеру").

Музей-меморіал Аушвіц-Біркенау, створений на місці табору смерті, заснованого в окупованій нацистами Польщі під час Другої світової війни, засудив це відео.

"Інструменталізація трагедії людей, які страждали і загинули в німецькому нацистському таборі Аушвіц – по обидва боки політичної суперечки – є образою пам'яті жертв. Це сумний, болючий і неприйнятний прояв моральної та інтелектуальної корупції публічної дискусії", – йдеться в повідомленні музею в Twitter.

Протягом 1941-45 років у таборі Аушвіц у газових камерах, а також від голоду, холоду й хвороб загинули понад 1,1 мільйона людей, більшість із яких були євреями.

Liked the article?
Help us be even more cool!