ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мустафа Найєм заявляє, що йому погрожують через статтю про Табачника та Присяжнюка

24.05.2012, 02:51

Журналіст “Української правди” Мустафа Найєм заявляє, що отримав листа з погрозою, яку пов’язує зі своєю останньою публікацією “Ян Табачник та Анатолій Присяжнюк захищають корупціонера”. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

У листі, якого отримав Найєм 23 травня, зазначалося: "Ты достал! Погода бывает изменчивой". Лист надійшов з електронної адреси [email protected] (доменне ім'я Служби безпеки України).

У своїй статті від 22 травня Найєм написав про спроби Яна Табачника та Анатолія Присяжнюка захистити свого однопартійця, депутата Київської облради від Партії регіонів і за сумісництвом начальника управління культури і туризму Київської облдержадміністрації Ігоря Осипенка, якого звинуватили в отриманні хабаря та посадили на 9 років.

“Я вже не пам'ятаю, коли і з якого приводу мені останній раз погрожували. А от сьогодні (23 травня - ред.) отримав такий лист. Не те щоб щось серйозне, але пахне неприємно”, - повідомив Мустафа про погрозу.

"Так, на всякий випадок: я це пов'язую зі своїм останнім блогом з приводу Яна Табачника та Анатолія Присяжнюка. Наскільки я зрозумів, сьогодні (23 травня - ред.) апеляційний суд повинен був скасувати рішення суду і визнати їх підопічного - регіонала Ігоря Осипенко невинним, а справу надіслати на дослідство. Але після того, як інформація потрапила в ЗМІ, засідання суду перенесли, а місцевим прокурорам довелося пояснювати, як чиновник, затриманий "Альфою" на гарячому на хабарі, знаходиться на волі і продовжує працювати у своєму кабінеті. А ввечері (23 травня - ред.) я отримав ось це повідомлення. Мені б хотілося думати, що мова дійсно йде про погоду, а лист писали ентузіасти-метеорологи ...)", - написав Найєм.

Нагадаємо, у своїй статті Найєм повідомив, що Ігор Осипенко, якого засудили до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною на роботу в держслужбу за хабар, не відбуває покарання, а навіть працює на своєму робочому місці.

23 травня о 14-й відбулося засідання апеляційного суду у справі Осипенка, на якому було оголошено про рішення перенести розгляд. А о 15:11 того ж дня Мустафа Найєм отримав лист «про погоду».

Мустафа Найєм у коментарі «Телекритиці» сказав, що пов'язує лист із цим судом. «Цю справу вела СБУ. І люди, причетні до цієї справи, раніше працювали в СБУ. Ясно, що пошта фейкова, але гадаю, що адресу Служби безпеки зазначили не просто так». Також він додав, що не звинувачує СБУ в погрозах, хоча сам лист сприйняв як «демонстративний натяк подумати про дещо». «Я, звичайно, подумав, але не збираюся сидіти вдома, звертатися до прокуратури, СБУ, чи ще кудись», - сказав журналіст. На запитання, як реагуватиме далі, пожартував, що тепліше одягатиметься. Відомо, що Найєм користується мотоциклом, тож погрози невідомого могли вказувати на цю обставину.

Як зазначив Мустафа, погрози у формі різних повідомлень він отримував і раніше. «Цього разу вперше у листі прямо згадувалася СБУ», - зазначив він.

Речник СБУ Марина Остапенко не стала коментувати ситуацію з Найємом, не володіючи інформацією безпосередньо від нього, але зазначила, що «будь-який громадянин України, якщо йому стало відомо або він підозрює про якесь порушення закону може звернутися до приймальні громадян СБУ або міліції з відповідною заявою, яка в обов'язковому порядку буде перевірена».

Liked the article?
Help us be even more cool!