ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Муравицький змінив адвоката

18.02.2020, 17:30
Фото – "Житомир.інфо"
Фото – "Житомир.інфо"

18 лютого Корольовський районний суд Житомира вдруге відклав засідання в справі підозрюваного в державній зраді журналіста Василя Муравицького через неявку до суду його адвокатки Світлани Новицької, повідомляє "Житомир.інфо".

Суд та обвинувачений намагалися зв'язатись із захисницею, однак та на зв'язок не вийшла.

Під час засідання суду Муравицький повідомив, що надіслав листа до Світлани Новицької про розірвання договору, а захищатиме його адвокат Андрій Гожий.

“Я вже фактично повідомив про розірвання договору. Вона не буде моїм захисником. Захисником буде Андрій Гожий. Я особисто повідомляв Світлану Володимирівну і відправляв їй смс і в декілька месенджерів. Повідомляв, що сьогодні суд, і просив відправити хоча б електронний лист про те, що вона отримала угоду про розірвання договору”, – повідомив Василь Муравицький.

Судді також надішлють листа до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури про невиконання покладених обов'язків з боку Світлани Новицької.

Наступне засідання в справі призначили на 4 березня.

Як повідомляв ІМІ, 27 січня 2020 року Корольовський районний суд Житомира вдруге застосував до підозрюваного в державній зраді журналіста Василя Муравицького нічний домашній арешт. 

Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, заарештували в серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ. Блогер обвинувачується в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”), ч. 2 ст. 110 (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”), ч. 2 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності”) та ч. 1 ст. 258-3 (“Участь у діяльності терористичної організації”) Кримінального кодексу України. 

На судовому засіданні 27 червня 2018 року Корольовський районний суд замінив Муравицькому запобіжний захід на домашній арешт. До того він був під вартою. 

29 листопада 2019 року Корольовський районний суд Житомира дозволив підозрюваному в державній зраді журналістові Василю Муравицькому нічний домашній арешт замість цілодобового.

Liked the article?
Help us be even more cool!