ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мстислав Чернов заявив, що видавництво не заплатило йому гонорар за роман. Там пояснили чому

Фото – колаж ІМІ
Фото – колаж ІМІ

Візуальний журналіст Associated Press, режисер Мстислав Чернов заявив, що видавництво “Саміт-Книга”, яке понад два роки тому випустило його роман “Часи сновидінь”, досі не заплатило йому гонорар та приховує продажі книжки.

Про це Чернов написав на своїй фейсбук-сторінці та розповів деталі ІМІ.

“При цьому власник та директор видавництва постійно використовує моє імʼя для промотування. На всі мої запити вже рік відповідає “завтра”, користуючись тим, що я зайнятий роботою на фронті”, – написав Чернов.

Він також наголосив, що забороняє засновнику видавництва “Саміт-Книга” Ігорю Степуріну та самому видавництву використовувати його імʼя та його книжку для реклами. 

У коментарі ІМІ Мстислав Чернов зазначив, що позиватися до суду з цього питання поки не бачить сенсу, бо “українська правова система має не досить механізмів для захисту авторів”. 

“І тут річ не в гонорарі. Не думаю, що йдеться про якісь значні гроші (хоча я не знаю, бо видавництво не дає звітів), річ у недобросовісній роботі. Для мене важливо, щоб моє імʼя не асоціювалось із “Саміт-Книгою” і щоб мене перестали використовувати”, – зазначив Чернов.

За його словами, засновник “Саміт-Книга” Ігор Степурін регулярно публікує пости про свою діяльність у соцмережах, де вносить його та “Часи сновидінь” до портфоліо та проєктів видавництва. 

“Це було б цілком прийнятно, але тільки в тому разі, якби видавництво виконувало свої зобовʼязання. Навіть якщо гонорар буде виплачений, головне, що мене більше не асоціюватимуть із “Саміт-Книгою”, – наголосив Чернов.

Згодом він уточнив ІМІ, що після публічного розголосу видавництво надіслало його частину звітів та перепросило. “Але це тільки частина звітів за два роки й принципово нічого не змінює”, – зауважив Чернов.

Фото Facebook-сторінка Мстислава Чернова

Водночас засновник “Саміт-Книга” Ігор Степурін у коментарі ІМІ підтвердив інформацію, що видавництво надіслало частину звітів.

Він пояснив, що така ситуація виникла через те, що після початку повномасштабного вторгнення книгарні перестали надсилати звіти видавцям автоматично – тільки на запити.

“Сьогодні ми запитали Книгарню “Є”, скільки книжок “Часи сновидінь” Мстислава Чернова було продано за весь час. Нам відповіли, що 75 книжок, а загалом у книгарнях міститься 50 книжок”, – розповів Степурін.

Він запевнив, що Мстислав Чернов отримає гонорар: “Книгу видали у 2021 році, потім було повномасштабне вторгнення, і книга, на жаль, аж так активно не продавалась і не просувалася”.

Як повідомляв ІМІ, документальний фільм “20 днів у Маріуполі” українського журналіста і фотографа та письменника Мстислава Чернова представлятиме Україну серед претендентів на номінацію в премії “Оскар” Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм”.

Liked the article?
Help us be even more cool!