ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МОЗ розіслало сексистські постери про карантин

06.05.2020, 15:07
Фото – ZMINA
Фото – ZMINA

Міністерство охорони здоров’я розіслало через офіційний телеграм-канал відомства “Коронавірус.info” ілюстрації, що транслюють ґендерні стереотипи, повідомляє ZMINA.info

Пости із закликами залишитися вдома адміністратори каналу опублікували 2 та 3 травня. Малюнки, на яких зобразили хлопчика, що вчиться, та дівчинку, яка робить вологе прибирання у квартирі, створили разом відома художниця Євгенія Гапчинська та Інститут когнітивного моделювання – київська науково-дослідна компанія, що працює у сфері соціальних комунікацій. 

Як пише видання, на момент цієї публікації пости з малюнками в каналі, який має аудиторію 862 тисячі осіб, переглянули понад 400 тисяч людей. 

Водночас координаторка кампанії “Жінки проти пандемії” Центру прав людини ZMINA Ірина Виртосу вказує, що такі малюнки транслюють ґендерні стереотипи та є вкрай недорочними щодо тих умов, у яких через пандемію опинилися жінки.

“Традиційно, історично – як ми не назвемо, – але саме на жінок збільшилося навантаження з хатньої праці, догляду за літніми батьками, онлайн-навчання дітей тощо. В умовах карантину більшість родин вимушена була обирати, хто поступиться своєю роботою заради родини. І якщо “традиційно” жінки отримували меншу зарплату, то під час економічної кризи родина ухвалюватиме рішення про збереження вищого доходу, а отже, найчастіше жінкам доведеться переходити на “гнучкіший графік” або й узагалі звільнятися”, – зауважує експертка.

Liked the article?
Help us be even more cool!