ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мовою реклами на телебаченні і радіо є державна мова – закон

16.05.2019, 14:56
Фото - avito.ru

Мовою реклами на телебаченні і радіо є державна. Про це йдеться в статті 32 Закону України №2704-VIII “Про функціонування української мови як державної”, опублікованого 16 травня в офіційному виданні Верховної Ради України “Голос України”.

Як передбачає стаття 32 Закону “Державна мова у сфері реклами”, мовою реклами в Україні є державна.

Мовою реклами, що поширюється телерадіоорганізаціями закордонного мовлення, телерадіоорганізаціями, які здійснюють мовлення однією або кількома офіційними мовами Європейського Союзу, поряд з державною можуть бути офіційні мови ЄС.

Особливості використання в рекламі кримськотатарської мови, інших мов корінних народів, національних меншин України встановлюються законом щодо порядку реалізації прав корінних народів, національних меншин України.

У друкованих засобах масової інформації, що видаються однією з офіційних мов Європейського Союзу, допускається розміщення реклами тією мовою, якою видається такий друкований ЗМІ.

Норми статті 32 починають діяти через шість місяців після набрання чинності цим законом.

Як повідомляв ІМІ, 16 травня текст Закону України №5670-д “Про функціонування української мови як державної” опубліковано в офіційному виданні Верховної Ради України “Голос України”.

15 травня Президент України Петро Порошенко підписав Закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

25 квітня Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Liked the article?
Help us be even more cool!