ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мовний омбудсмен заявила, що не ініціюватиме переписування закону про мову

10.12.2019, 13:27
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Урядова уповноважена із захисту державної мови Тетяна Монахова заявляє, що сьогодні вона не має наміру ініціювати переписування закону про державну мову або відкладання його імплементації.

Про це вона сказала 10 грудня на пресконференції в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Нам зараз необхідно запустити цей закон, необхідно розпочати юридичний захист державної мови. Зрозуміло, що до кожного закону можна придивитися, сказати, що він не є досконалим. Але якщо ми зараз не зрушимо з місця, а почнемо його переписувати, дискутувати навколо нього, то ми цей процес не запустимо", – сказала вона.

Водночас вона зазначила, що з часом відстежуватиметься виконання і ефективність реалізації закону й, можливо, пізніше будуть коригування й уточнення.

"На сьогодні я не ініціюватиму переписування закону або відкладення його імплементації в жодному разі", – наголосила Монахова.

Зокрема, вона закликала громадян самостійно ознайомитися з текстом закону про мову, щоб не піддаватися різним маніпуляціям.

Як повідомляв ІМІ, 16 липня 2019 року набув чинності Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Цим законом, зокрема, передбачено створення Національної комісії зі стандартів державної мови та запровадження посади уповноваженого із захисту державної мови.

25 квітня Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

15 травня Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

16 травня текст Закону України №5670-д "Про функціонування української мови як державної" опубліковано в офіційному виданні Верховної Ради України "Голос України".

Liked the article?
Help us be even more cool!